යන්ග් චව් ෆ්‍රයිඩ් රයිස්



අවශ්‍ය දුව්‍ය
  1.     පොතු ඉවත්කරගත් ඉස්සන් 100g
  2.     කුකුල් මස් 50g
  3.     පිසගත් බාස්මතී බත් 500g
  4.     බිත්තර 04
  5.     තම්බාගත් ග්‍රීන් පීස් 10g
  6.     කුඩාවට කපන ලද  බට්න් හතු 10g
  7.     රසකාරක තේ 1/2Tsp
  8.     සුදු ගම්මිරිස් කුඩු 2Tsp
  9.     ලුණු අවශ්‍ය පමණට
  10.     කෝන්පිටි 1Tsp
  11.     සෙසමි තෙල් 1/4Rsp
  12.     ලූණු කොල 10g
  13.     කෝන්තේල් අවශ්‍ය තරම්
සදන ක්‍රමය

ඉස්සන් සහ කුකුල් මස් කැබලි මතට ලුණු, ගම්මිරිස්, කෝන්පිටි, බිත්තර සාරු ටිකක් දමා මිශ්‍රකර තබන්න. මීලගට සාස්පානක් ලිප තබා කෝනතෙල් ටිකක් දමා රත්වූ විට පදම්කරගත් දෑ එයට දමා හැදිගාමින් හොදට පිසගන්න. දැන් එයටම ග්‍රීන්පීස්, කළු හතු හා බිත්තරද එක්කර ගනිමින් දිගටම කූරුගාමින් හැදිගාන්න. එයටම පිසගත් බත්, රසකාරක, සෙසමි තෙල්, කුඩාවට කපාගත්ළූණු කොල එකතු කර හොදට කලවම්කර මදගින්නේ විනාඩි 3ක් පමණ වේලා තබා ලිපෙන් බා ගන්න.

උපුටා ගැනීම : kitchen.tharunaya.us

Comments